Nahla

Nahla

Nötkolarutor

Nötkolarutor

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Botten 100 gram smör 2 st ägg 2 dl socker 1,5 dl vetemjöl 4 msk kakao 1 krm salt Kolafyllning 150 gram hasselnötter , ca 2,5 dl 2 burk(ar) mjölk , kondenserad, sötad, à 395 gram 50 gram smör 2 msk sirap , ljus Topping 200 gram choklad Köp receptet
Pastasallad med pesto

Pastasallad med pesto

350 gram pasta, typ gnocchi eller skruvar. 2 dl pesto. 0,5 dl olivolja. 1 krm salt. 0,5 krm vitpeppar. 1 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt)
Gräddkolagrottor

Gräddkolagrottor

1. Sätt ugnen på 180 grader. 2. Blanda samman alla ingredienser till en deg, rulla ut degen till en ca 35–40 cm rulle
Cevapi med kajmak

Cevapi med kajmak

CevapiRiv eller mixa löken tills det blir en fin massa. Pressa eller riv vitlöksklyftorna. Lös upp bikarbonatet med kolsyrat vatten
Shawarma

Shawarma

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Banka ut kycklingfiléerna tills de blir lite tunnare, dela filén på mitten på längden
Mandelmassakakor

Mandelmassakakor

200 g mandelmassa 1 ägg, äggvitan. 1Till dekoration blandade nötter
Jordnötsgaffelkakor

Jordnötsgaffelkakor

1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en smidig deg
Zeinas pasta alla norma

Zeinas pasta alla norma

4 port spaghetti 2 aubergines 2 konserverade körsbärstomater (á 400 g) 1 gul lök 3 klyftor vitlök 1 kruka färsk basilika ev chiliflakes parmesanost olivolja, till stekning salt peppar