Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. 2 dl grovt rågmjöl (110 g). 2 förp kokta vita bönor eller kikärter, (à 380 g, avrunnen vikt ca 460 g) 4 dl kallt vatten 12 g färsk jäst 2 dl grovt rågmjöl (110 g) 7 dl vetemjöl special (420 g) 1 msk honung 2 msk olivolja 2 tsk salt mjöl till utbakning
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med en bakduk eller plastfolie
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
pensla ev bröden med vatten och smaksätt med flingsalt, oregano, riven ost, mm. Dela degen i 12 st delar, forma till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med en bakduk och låt jäsa i kylen ca 10 timmar. Med ost 1/2 pkt jäst
Lägg frallorna på plåten och om du vill kan du mjöla dem lätt medrågmjöl. Känslan av att veta vad det är man stoppar i brödet och förhoppningsvis är det bakat med glädje, lite spänning och nyfikenhet
Häll lite mjöl i botten på grytan och lägg försiktigt ned degen med den vikta skarven nedåt. Blanda ned råg- och vetemjöl och arbeta ihop till en kladdig deg
Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g. 2 dl grovt rågmjöl (100 g)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.