Bröd

Bröd

Saftigt bröd i långpanna

Saftigt bröd i långpanna

Pensla brödet med uppvispat ägg och strö på valfri garnering. havregryn. 1mjölk. 1baksmör. 1färsk jäst eller 2 1/4 tsk torrjäst
 Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Låt brödet svalna. Snitta brödet och baka av det i ca 15-20 min eller till en innetemperatur på 95C har uppnåtts
Bagels - Everything bagel med Lox and schmear

Bagels - Everything bagel med Lox and schmear

Låt bröden svalna. Skär brödet i mitten. Baka bröden i ca 20-25 min. I en degblandare (med krok) Blanda mjölet, maltsirapen, sockret, jästen och vattnet och kör i 5 min på medelfart till en homogen deg
Pupusas

Pupusas

masa harina. 1salt. 1kallt vatten. 1färdigkokta borlottibönor svarta bönor (à 400 g). 1gul lök. 1vitlöksklyftor
Choripán

Choripán

vetemjöl (starkt). 1vatten (kallt). 1jäst. 1socker. 1matolja. 1saltI en blandare (med degkrok) blanda vetemjöl, vatten, jäst och socker på låg fart i 3 min
Vitlöksnaan

Vitlöksnaan

Ta lite vitlök och tryck in det med fingrarna det på brödets ovansida, lägg sedan på koriander/salladslök och tryck in det i degen
Flatbread

Flatbread

Kavla ut degbollarna till ett avlångt bröd. Strö på lite flingsalt och pensla med smält vitlökssmör när bröden kommer ut ur ugnen
Tunnbröd i stekpanna

Tunnbröd i stekpanna

Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Armeniska tunnbröd (Lavash)

Armeniska tunnbröd (Lavash)

Kavla ut tunna och runda bröd och baka mitt i ugnen tills ena sidan har fått färg och vänd sedan och baka färdigt
Saffransscones med Het lingonsylt

Saffransscones med Het lingonsylt

Scones. 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda samman mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. 3. Rör ner smält smör och mjölk och blanda till en smet
Bröd med grönsaker

Bröd med grönsaker

Pensla brödet med vatten och strö vallmofröna över brödet innan det sätts in i ugnen. Pensla brödet med vatten och strö pumpafrön över brödet innan det sätts in i ugnen
Nattjästa rödbetsfrallor med råg

Nattjästa rödbetsfrallor med råg

0,25 förp jäst [12 g] 4 dl vatten, kallt 3 dl grovt rågmjöl [165 g] 5 dl vetemjöl special [300 g] 1 tsk salt 1 msk olivolja 2 dl rödbeta, finriven [80 g]
Klickvänliga morotsfrallor

Klickvänliga morotsfrallor

1 bit jäst, stor som en ärta [ca 3 g] 3 dl vatten, kallt 2 dl fullkornsdinkelmjöl (eller grahamsmjöl) [110 g)] 3,5 dl vetemjöl special [210 g] 1,5 tsk salt 1,5 dl morot, finriven (60 g) blandade frön (t ex sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön)
Kalljästa rågfrallor

Kalljästa rågfrallor

Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort igen så den löses upp
Bönbröd i långpanna

Bönbröd i långpanna

2 förp färdigkokta små vita bönor [à 380 g, total avrunnen vikt ca 460 g] 4 dl mjölk, kall (eller vatten) 0,5 förp jäst [25 g] 3 dl grovt rågmjöl [165 g] 6 dl vetemjöl special (eller vetemjöl) [360 g] 2 tsk salt 2 msk ljus sirap olja (till formen) vetemjöl (till formen)
Julbullar

Julbullar

Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort det från värmen och tillsätt mjölken. När blandningen är fingervarm (ca 37 grader), tillsätt jästen och rör tills den är upplöst i vätskan
Saftiga scones med russin

Saftiga scones med russin

Sätt ugnen på 200° C. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skär smöret i tärningar och smula ner i mjölblandningen
Läckra bullar eller bröd med frukt

Läckra bullar eller bröd med frukt

Baka brödet ca 30- 35 min. Rör ner jästen i ljummet vatten, 38 grader. Tillsätt lönnsirap och valfri mjölk och rör runt