Bröd

Farmor Ullas havrekex

Rör ihop ingredienserna. Knåda till en deg. Låt degen vila cirka 1 timme innan utbakning. Kavla ut degen till cirka 0,5 cm tjocklek

Ernst enkla och underbara julbröd

Smöra en avlång brödform och istället för att bröa formen strö på antingen lite skalade solrosfrön eller pumpafrön
Zeinas tortillabröd

Zeinas tortillabröd

Kavla bröden tunna på ett mjölat bord. Håll bröden väl täckta under bakduk tills de svalnar. 1. Blanda alla ingredienser och knåda degen smidig
Taftoon- Persiskt tunnbröd

Taftoon- Persiskt tunnbröd

Taftoon (nan e taftoon) är ett persiskt tunnbröd som tillagas i stekpannan. Ett gott, mjukt och luftigt bröd som är en favorit i Iran och även i Afghanistan

Persiskt tunnbröd

Lägg sedan brödet i botten av ugnen, när den fått lite färg på undersidan vänder ni på brödet. Det går rätt fort så passa brödet
Nane barbari med valnötter

Nane barbari med valnötter

6 stora brödkakor 3 dl vetekross 3 1/2 dl vatten 50 g jäst 1 l mjölk 1 1/2 dl olivolja 1 1/2 msk salt 2 msk ljus sirap alt strösocker (2 msk sirap motsvarar 1/2 dl strösocker) 1 ägg 2 kg vetemjöl 2 dl grovhackade valnötskärnor (2 dl motsvarar ca 100 g) Till pensling 1/2 dl yoghurt eller filmjölk 1/2 dl vatten 2 dl sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5

Bröd på persiskt vis

Nagga brödet med gaffel. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min tills bröden har fin färg. Finfördela jästen i en stor bunke
Brioche

Brioche

extra starkt vetemjöl. 1mjölk. 1jäst. 1hela ägg. 1socker. 1salt. 1smör, rumstempererat. 150 g ägg + 15 g vatten1. Lägg alla ingredienserna i en degmaskin och blanda i ca 4 minuter på medelfart
Ramslöksbröd

Ramslöksbröd

Skär brödet i skivor. Bre smöret jämnt på bröden. 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Hacka ramslöken fint och blanda den med smör och salt
Alexandra Zazzis gjutjärnsbröd

Alexandra Zazzis gjutjärnsbröd

Kontrollera med stektermometer att brödet är 98–100 grader i mitten. vetemjöl med hög protein halt, typ special vetemjöl eller manitoba
Kaffeknäcke

Kaffeknäcke

Doppa brödet hastigt i vatten. 1. 2. Mixa med kaffesump, mortlade kryddor, smör, salt och eventuellt lite vetemjöl tills degen släpper från kanterna
Harcha – marockanska mannagrynsbröd

Harcha – marockanska mannagrynsbröd

Strö lite mannagryn ovanpå och stansa sedan ut runda bröd med ett glas. Stek bröden i en torr stekpanna på medelvärme i cirka 5 minuter på varje sida eller tills de har fått en fin gyllene färg