Bröd

Bröd

Tareqs surdegsbröd

Tareqs surdegsbröd

Låt brödet svalna på galler i rumstemperatur. Sätt in plåten med bröden och sänk värmen till 220 grader. Grädda tills brödet har en innertemperatur på 97 grader – ca 45 minuter
Naanbröd

Naanbröd

Bröden ska puffa upp och få lite färg. Ta upp degen och dela den i 8-10 bitar (Beroende på hur stora bröd du vill ha). Det går även bra att grädda bröden i ugn på 225 grader
Enkelt äppelbröd

Enkelt äppelbröd

Grädda på nedersta falsen en timme eller tills brödet inte är kladdigt (testa med provsticka). Häll i en smord 1,5 liters avlång brödform, strö över pumpakärnor
Morotstortillas

Morotstortillas

1. Blanda de torra ingredienserna, starta med 3,5 dl mjöl. Tillsätt olja, morot, ingefära och yoghurt, arbeta ihop till en deg
Chapati bröd.

Chapati bröd.

Sänk värmen under gräddningen och reglera den så att bröden inte bränns. Lägg bröden i en hög och låt dem svalna under en bakduk, då håller de sig mjuka
Mejerifri squashlimpa (LCHF)

Mejerifri squashlimpa (LCHF)

Jag har ju redan bakat en squashkaka så jag tänkte att det borde ju gå att baka squashbröd också. Sagt och gjort, jag testade och resultatet blev det här squashbrödet
Oknådat bröd, från New York

Oknådat bröd, från New York

Strö rikligt med vetemjöl på en bakduk, lägg på brödet försiktigt, strö över mera vetemjöl och täck med ytterligare en bakduk
Oknådat bröd i gryta

Oknådat bröd i gryta

Ta bort locket och grädda ytterligare ca 30 minuter tills brödet är klart. Du behöver. en ugnsfast gryta med lock
Festligt pestobröd

Festligt pestobröd

Receptet ger två bröd. Dekorera brödet med tex halverade cocktailtomater, färsk rosmarin, havssalt , vallmo-eller sesamfrön innan gräddning
Bananbröd

Bananbröd

Smörj en avlång brödform med kokosfett, strö gärna pumpakärnor i botten. Servera brödet som det är eller med smör/färskost, ost och marmelad
Fransk baguette

Fransk baguette

Snitta brödet med en jätte vas kniv och pensla med ägget. Äggulan ger en fin färg och skorpa på brödet
Fyllda bröd

Fyllda bröd

Dessa bröd heter ”pizzabröd” hemma hos oss för att det är just vad dom är. Fyllda bröd med smak av pizza, tomatsås, riven ost och annat gott i
Fugazza- Inbakad argentinsk pizza

Fugazza- Inbakad argentinsk pizza

Inbakad argentinsk pizza fylld med massa ost och toppad lök. Ljuvligt god. Om man gillar hetta är det fantastiskt gott att ha jalapeno i fyllningen
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten
Havre- och linfröbröd- Saftigt och gott

Havre- och linfröbröd- Saftigt och gott

Det är något magiskt över hembakat bröd. Doften, smaken, konsistensen och glädjen över att servera ett bröd man har bakat själv är underbart
Hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Fin fina hembakade hamburgerbröd. Om det blir bröd över frys in dem helst samma dag, ljust bröd har inte så lång hållbarhet
Honey oat bread- Subway sandwish

Honey oat bread- Subway sandwish

Pensla bröden med ägg och strö på havregryn. Täck bröden och låt jäsa i 45-60 min. Separera bröden från varandra och baka sedan mitt i ugnen i ca 15-20 min
Barazek- Sesamkakor

Barazek- Sesamkakor

Barazek är spröda småkakor som doppas i pistagenötter och sesamfrön. Åh, dom är så goda, omöjligt att bara äta en
Mexikanskt bröd- Bolillos

Mexikanskt bröd- Bolillos

Bolillos är ett traditionell mexikanskt bröd. Behåller du dem neutrala blir de barnsligt goda frukostbröd