Låt bröden svalna. Skär brödet i mitten. Baka bröden i ca 20-25 min. I en degblandare (med krok) Blanda mjölet, maltsirapen, sockret, jästen och vattnet och kör i 5 min på medelfart till en homogen deg
vetemjöl (starkt). 1vatten (kallt). 1jäst. 1socker. 1matolja. 1saltI en blandare (med degkrok) blanda vetemjöl, vatten, jäst och socker på låg fart i 3 min
Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fick vi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Scones. 1. Sätt ugnen på 250 grader. 2. Blanda samman mjöl, bakpulver, saffran och salt i en bunke. 3. Rör ner smält smör och mjölk och blanda till en smet
Pensla brödet med vatten och strö vallmofröna över brödet innan det sätts in i ugnen. Pensla brödet med vatten och strö pumpafrön över brödet innan det sätts in i ugnen
Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort igen så den löses upp
Smält smör eller margarin i en kastrull. Ta bort det från värmen och tillsätt mjölken. När blandningen är fingervarm (ca 37 grader), tillsätt jästen och rör tills den är upplöst i vätskan