Vi åt frallorna med bland annat sommarpålägget "gräslök och rökt sidfläsk". Imorse gräddade jag ett så gott bröd som stått i kylskåpet och jäst över natten
111 dl (660 g) Kungsörnen KärnvetemjölKolla gärna in Matgeeks video när han bakar nattjästafrallor för att få bakninginstruktioner steg för steg. Grädda i 250 grader tills frallorna fått ordentligt med färg
Kväll. 4 dl vatten knappt 37 grader12 g jäst1,5 tsk salt1 msk flytande honung3 dl rågmjöl4,5 dl vetemjölRör ut jästen i vattnet och blanda ner övriga ingredienser
För den som vill har jag dock recept på de här frallorna jag bakade för några helger sen. Du behöver inte knåda degen eller rundriva (rulla) bitarna till runda frallor
De här mjuka, luftiga och lätta frallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor
Jag har sagt det förrut och jag säger det igen - nybakade frallor till frukost ÄR gott. Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddade frallor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.