Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 msk smör 1 tsk vetemjöl 1/2 dl rött vin 2 msk kalvfond på flaska 2 dl crème fraiche 2 msk konjak 1 msk grönpeppar i lag Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Jag sitter i skrivande stund och känner mig lättad. I förra veckan blev det oxfilé med grönpepparsås. Just det visste jag ju egentligen redan, men att de skulle besitta samma sjuka humor, se lördagseftermiddagen som en ursäkt för att laga god mat och börja dricka vin för tidigt, var tidigare okänt
Skala potatis, rödbetor och morötter. Skär dem i klyftor och lägg alltsammans på en plåt. Skala ingefära och vitlök och riv på ett rivjärn över rotfrukterna
Hacka lök och häll av grönpeppar. Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar. Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften
Hacka lök och häll av grönpeppar. Fräs lök och grönpeppar i smör en stund tills löken mjuknar. Häll på whiskey, inte under fläkten om det skulle börja flamma upp, tillsätt sedan fonden och koka ner till hälften
Servera med grönpepparsås, klyftpotatis och broccoli. Fräs baconet och låt svalna. Grönpepparsåsen. Rulla ihop lagom stora biffar och lägg på bakplåtspapper
Stek bacon krispigt och bryn därefter snabbt som attans kycklingen, som strimlats tunt i fettet. Vispa ner vetemjöl, senap, soya, pressad vitlök, mortlad grönpeppar, vispgrädde och mjölk
Det är måndag och åter vardag. Det fordrar god mat efter veckans första arbetsdag, som t ex dessa snabblagade biffar med tzatsiki, lite grönt och pitabröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.