Jag älskar när den röda tonen i löken ändrar färg och blir sådär vackert rosa. Tills dess tänkte jag bjuda på picklad rödlök som jag ofta använder som tillbehör till tacos, indiskt eller grillat
Jag vet inte vad det beror på men det blir alltid så att mer tid behövs i ugnen än beräknat för att potatisen ska bli tillräckligt mjuk i den här typen av potatisrätter
Fräs den i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Rör ner den i såsen och låt koka ca 5 min
Över med något som täcker, en plastburk eller lock (risk finns att den smälter lite). Skalade och i tunna skivor (hon använde potatisskalare till att skiva)
Färska vårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat. Men skulle ändå rekommendera er att göra dessa, för godare vårrullar får man leta efter
Kokt och mosad i rotmos är den lite trist. Men stekt får den nästan en nötig smak – och glaseringen tar fram en smakbrytning mellan lite sötma och aningen bitterhet
Mojito med jordgubbar – gör så här. Kyl fyra låga, vida glas i frysen i en timme. Lägg en myntakvist i varje glas och krossa (muddla) kvisten lätt med baksidan av en träsked
 Idag blev det inte alls den mat som jag trodde när jag började laga den, för självklart glömde jag att kolla utgångsdatumet på hummerfonden, vilket visade sig vara några månader sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.