Lägg på en klick av hjortronsylt eller nyplockad mylta. Smakfest. Marinera bitar av Västerbottenost i Gran Zirup Snaps 10-15 min (vid längre tid är risken att osten blir mjuk)
Den skärs i skivor och värms tillsammans med grädde i ugnen för att sedan serveras med saftsås eller hjortronsylt, eller allra helst mylta (rårörda hjortron), och vispad grädde
Mylta, snottren, hjortron. Äntligen färdiga med dessa hjortronhalsband. De glimmar vackert i bärnstensfärgat sken när solen lyser på dem och det lilla guldlövet
JORDÄRTSKOCKSOPPAmed räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill fylld med getost, bakad pumpa och hjortronkvarg,RÖDBETA OCH MATKORNBOLLgarnerad med mylta och ärtskottSTRÖMMINGgräddfil- och senapsmarinerad med potatispuré, sallad på gurka, fänkål och äpple, raspad pepparrot, rårörda lingon och brynt smörRENSTEKspäck- och örtbakad med kantarellfylld rulle på vita rotfrukter, palsternacka, persiljerot, selleri och potatis rullad i nötgremolataVästerbottenostfras, messmörssås och picklad rödlökCHOKLADMOUSSEmed mörk choklad, varvad med havtorn och marinerade päron,valnötscrunch och lakritscrisp
Bären används mest till sylt eller mylta, men kan även användas till likör. Att en av världens finaste hårdostar tillverkas i Västerbotten är knappast någon hemlighet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.