Hjortronpannacotta
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl grädde
  • 11/2 dl socker
  • 10,5 vaniljstång
  • 12 gelatinblad
  • 12 msk hjortronlikör
  • 12 dl mylta rårörd hjortronsylt eller färska hjortron
  • 14-8 blad citronmeliss till garnering (valfritt)Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten i en skål. Skär itu vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stängerna också. Tillsätt grädde och socker samt hjortronlikör till vaniljen i kastrullen. Koka upp och rör då och då. Stäng sedan av värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen med gräddblandningen. Rör tills gelatinbladen löst sig i den varma grädden. Förbered formar - åtta små glas eller 4 portionsformar - på en bricka. Häll upp gräddblandningen i formarna. Ställ pannacottan att stelna i kyl i några timmar, förslagsvis 3 timmar. Eller över natten. Frysen kan också användas för att kyla snabbare. Dock ska pannacottan ej vara fryst såklart. Du kan servera pannacottan i formarna eller skära runt kanten i formarna och vända upp och ner på desserttallrik (om du gör den i stora portionsformar förstås). Servera pannacottan toppad med mylta - rårörd hjortronsylt eller färska hjortron. Garnera ev. med blad av citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.