12 dl
mylta rårörd hjortronsylt eller färska hjortron
14-8 blad
citronmeliss till garnering (valfritt)Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten i en skål. Skär itu vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stängerna också. Tillsätt grädde och socker samt hjortronlikör till vaniljen i kastrullen. Koka upp och rör då och då. Stäng sedan av värmen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt till kastrullen med gräddblandningen. Rör tills gelatinbladen löst sig i den varma grädden. Förbered formar - åtta små glas eller 4 portionsformar - på en bricka. Häll upp gräddblandningen i formarna. Ställ pannacottan att stelna i kyl i några timmar, förslagsvis 3 timmar. Eller över natten. Frysen kan också användas för att kyla snabbare. Dock ska pannacottan ej vara fryst såklart. Du kan servera pannacottan i formarna eller skära runt kanten i formarna och vända upp och ner på desserttallrik (om du gör den i stora portionsformar förstås). Servera pannacottan toppad med mylta - rårörd hjortronsylt eller färska hjortron. Garnera ev. med blad av citronmeliss.
Påskdessert. Citronfromage är en fräsch dessert efter en påskmiddag. Lätt att göra i förväg. Här har jag toppat den med jordgubbar, citronmeliss och ett par chokladägg, men alla bär eller bara lite rivet citronskal är också gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.