Parmesanost, finriven. Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. Själv gillar jag att plocka svamp eller rättare sagt kantareller… för det är den svamp jag kan
Sopparna stortrivs också just nu och det kryllar av svamp här i Grythyttans skogarna nu. Med ett glädjetjut dök jag ner bland skogens svarta guldoch lyckan var total
När jag var liten åkte familjenibland ut i skogen och plockade blåbär, lingonoch hallon. Att plocka svamp var däremot ingen syssla som jag växte upp med som barn
Men svampen i dagens middag den har jag minsann plockat och rensat själv. Jag kan intedirekt skryta med att jag plockar eller ens hittarlitervis med kantareller
Stek sedan älgskavet tillsammans med löken och kantarellerna. Lägg i ett tinat älgskavs block i stekpannan, skrapa med en gaffel så att det blir tunna bitar
Stek bacon knaprigtoch hacka löken fint. Smörj formen med margarin. Låt koka upp och smaka av. Blanda ihop köttfärs, lök, ströbröd, ägg, mjölk och kryddor
Hela förra veckan var jag sängliggande efter att ha variti Sälen och försökt att åka slalom. Men eftersom jag blev sängliggandes veckan efter så gällde det att hitta på mat som inte krävde så mycket ansträngning
Oftast blir det en äggfrukost till helgen då jag slår ihop frukosten och lunchen till ett. Gott som tusan är äggröror, omelett eller bara ett vanligt kokt ägg på mackan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.