Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Garnera med florsocker och servera. 185 g strösocker (1 dl). 120 g vaniljsocker (2,5 msk). 190 g florsocker (1,5 dl). 1florsocker. 1Vetedeg160 g vetemjöl (3 dl) 1 ägg 2 g salt (0,5 tsk) 5 g malen kardemumma (1 msk) 100 g smör, rumstempererat 85 g strösocker (1 dl). 1Mandelfyllning500 g mandelmassa 50 g mald mandel (1 dl) 50 g hackad mandel (0,5 dl) 5 g kardemummakärnor, mortlade (1 msk) 20 g vaniljsocker (2,5 msk) 90 g florsocker (1,5 dl) 150 g mjölk (1,5 dl). 1Servering1 l vispgrädde florsockerFördeg. Blanda sedan i det med vetemjöl och jäst och kör det i en matberedare på mellanfart tills fördegen gått ihop till en deg, låt vila i ca 15 min
Vispa smör och strösocker luftigt, vispa i vaniljsocker och blanda i mandelmjöl. Vill du ha en fin glans på kakan då värmer du på lite aprikossylt som du penslar över
Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. 2 tsk Arla Köket® Smör-&rapsolja. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 400 g färsk skinka 2 paprikor 2 vitlöksklyftor 2 tsk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 tärning köttbuljong 2½ dl lätt kokosmjölk 2 msk sweet chilisås
Idag gjorde jag den med kronärtskocka och avocado som huvudingredienser. Fräs löken i en vid kastrull med smör på ganska hög värme en liten stund, löken ska fortfarande ha kvar lite krisp
Vispa upp smör och strösocker med vinge i en köksassistent. 1120 g strösocker (1,5 dl). 110 g vaniljsocker (1 msk). 1250 g smör, rumstemperatur 120 g strösocker (1,5 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 7 g bakpulver (1,5 tsk) 420 g vetemjöl (7 dl) 60 g äggula (2 st) svartvinbärssylt av bra kvalitéSätt ugnen på 180 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.