Mustig och rustik nötgryta
cat's bak- och matblogg
cat's bak- och matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • / 1 kalvbuljongtärning
  • 4 portioner
  • 1,5 kg nötkött
  • av bog
  • / 2 skivade gullökar
  • / 6 finhackade vitlöksklyftor
  • / 100 g finhackad selleri
  • / 0,5-1 anchochili
  • 50 g smör
  • / 0,5 dl olivolja
  • / 0,5 kg cocktail tomater
  • / 0,5 dl finhackad färsk timjan
  • / 2 färska lagerblad
  • kalvbuljongtärning
  • / 1 köttbuljongtärning
  • / 0,5 l vatten
  • / 0,5 flaska rödvin
  • / 2-3 msk kalvfond
  • / 1 msk grovmalen svartpeppar
  • / 1 tsk örtsalt
  • / 1 tsk rökt paprika
  • / 4-5 droppar stark chilisås
  • 3 cm Fräs först den skivade löken och vitlöken i en gjutjärnsstekpanna med smör och olivolja utan att den får färg Lägg över i en gryta. Fräs därefter sellerin och låt den bli gyllenfärgad. Lägg över i grytan med löken. Hacka ned chilin och lägg ned den i grytan tillsammans med löken.
  • 2-3 timmar för att köttet ska bli mjukt och fint i konsistensen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.