Skala och finhacka löken. Tillsätt senap, fond och 2 msk whisky, resten av grädden, peppar, farinsocker och soja. Koka samman i 5 min. Smaka av och häll eventuellt i mer whisky efter smak, drygt 1 msk
Sen skaman lita på sina sinnen och lukta och smaka på maten innan man slänger den. Ett tips för att rädda maten efter jul är att planera sina inköp, att inte köpa julmat av tradition utan utgå från vad man faktiskt gillar och kommer äta upp
Tror det var många som hade strandpremiär och kanske rent av årets första dopp oxå. Ibland måste man inta skugga och då passar det perfekt att slinka in och slänga ihop en sats ljuvliga hallon- och björnbärsgrottor
Listan består av de värsta produkterna som man bör undvika och välja det ekologiska alternativet av istället, för att minska intaget av miljögifter hos både dig och producenterna
Kan bara konstatera att det är skönt att traska på i det "vanliga". Sån´t man blir lycklig av. I alla fall gör synen av vackra mästerliga bakverk något med mig som jag inte riktigt kan förklara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.