Då har jag allt jag behöver inom räckhåll när jag lagar mat, bakar eller konserverar. Vår, sommar och höst samlades mat på hög för att nära människorna under den del av året då ingen mat gick att få tag i
Hurman öppnar ytterdörren och hör att köksfläkten går och sedan när man kommer in i köket så luktar det så gott av pytt och gröt och kaffe att man kan smälla av
Receptet kommer ursprungligen från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red). Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Det finns många fiskar som är lämpade att grilla precis som de är men så finns de dem som inte riktigt håller ihop när de läggs på grillen och då kan man göra ettpaketav folie/smörpapper som fisken läggs i innan den hamnar på grillen
Den består av torkade vaniljstänger som mals sönder i kvarnen när man vrider på locket. Hittade till slut en påse bortglömd och halvstelnad muscavadosocker som fick tjänstgöra som resterande mängd sötningsmedel
Hursomhelst hoppas jag kunna vidarebefodra en del av de lärdomar jag inhämtat den senaste tiden. Alla i årskurs åtta blir bjudna av skolan för en studieresa för att titta på ettav koncentrationslägrena och lära sig mer ur historien
Delhis vackraste händer är en lika rolig som drabbande bok om hur det överrumplande mötet med Indien och med den oväntade kärleken tvingar en bitter medelålders man att omvärdera både sig själv och sin syn på andra
Vilka snygga baguetteroch säkert hur goda som helst också. Hur svårt kan det va. När man njuter av nybakade surdegsbaugetteroch förbereder sig för utflykt
Den serveras med ris ochmandelflarn. Vill även tillägga här att jag egentligen är emot färdiga kit avdetta slag och var alltså därför skeptisk först men vart positivt överraskad och även jag har mina dagar då jag inte orkar göra precis allt själv
På hur många sätt kan man krossa en polkagris. Det här är alltså det sista inlägget om bakkvällen vi hade tillsammans för några veckor sen och sist ut är dessa polkamaränger
Jag gjorde ett glutenfritt pajskal eftersom vi har glutenallergiker i sällskapet och gjorde samma pajskal som ni hittar i det här receptet - för er som vill baka glutenfritt
Blanda i råsocker och lime och smaka av. När det är dags att servera vänder du fläskkarrén ett sista varv på grillen så att den är het på ytan och sedan skär du upp den i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.