Ett superenkelt tilltuggtill glöggen är dessa pepparkakspinnar som serveras med en ädeloströra. Låt pepparkakspinnarna svalna och servera dem sedan tillsammans med ädeloströran
Jag ska unna mig lyxiga tilltugg ikväll efter en intensiv arbetsvecka. Äntligen lördag. Här kommer tre av mina senaste favoriter, parmaskinkaknyten, caprese snittar och salamirullar
Mycket roligare tilltugg/snacks än chips och salta pinnar. Inspirerad av Vickan på Matplatsen gjorde jag ett gäng pestosnurror till fördrinksbålen på midsommarafton
En av de enklaste citronsåserna och en av de godaste. Till ugnsstekt lax tycker jag att det är gott med citronsås, i måndags gjorde jag en enkel variant med få ingredienser
Crème fraiche, majonnäs, honung, paprikapulver och vitlök är nästan det enda som krävs men tillsammans stämmer dom upp och harmonierar i en ljuvlig kör
Nedräkning till helgen. Kycklinggratäng med mumsig beakräm 5 p 700 g kycklingfile smör salt & peppar 230 g färdig bearnaisesås ( tex Lohmanders ) 2 1/2 dl creme fraiche 1 msk chilisås klyftade körsbärstomater 2 dl riven lagrad ost. Häll över kycklingen dela tomaterna och lägg dit, riv över en god ost och gratinera i cirka 15 minuter eller tills osten har fått vacker färg
Börja med att mixa kakorna (med fyllningen och allt), till smulor i en mixer. Sen kan du forma smeten till bollar (om du vill ha vanliga runda cake pops) eller platta ut mellan lite bakplåtspapper
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.