Jag kan inte påstå att dessa morotsmuffins smakar lika gott som de från Amy's Bread, men med tanke på att faktiskt innehåller nyttiga ingredienser, kommer de inte långt efter
Sägg ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Rör der morötterna och oljan. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner de i smeten
Jag funderar på att göra en philadelphiaostglasyr till dem, med florsocker. De var hur som helst goda, och smaken påminner om klassisk morotskaka med ingefära, kanel och morötter
Och den frostingen gick hur bra som helst att spritsa dessa morotsmuffinsmed. Men det löste jag genom att gröpa ur kakan i mitten och servera den som en kaka som blivit gräddad i en form med hål i mitten
Började dagen med att gå och köpa en bukett rosa tulpaner och en ask lakritsstänger från Lakritsfabriken till den snälla kvinna som hittat mitt Visakort i en parkeringsautomat utanför mitt jobb i torsdags (upptäckte förlusten i fredags eftermiddag)
Finhacka valnötter och blanda med resterande torra ingredienser. Denna varma tisdag har jag spenderat med att svettas på ett skivstångspass för att sedan gå och äta med sambon och föräldrarna
Får jag denna fredag fresta med ett recept på morotsmuffins. Muffinsen är smaksatta med kanel, kardemumma och en gnutta ingefära vilket enligt mig ger exra höstkänsla
Medans muffinsarna svalnar så kan du göra glasyren. Vispa ihop alla ingredienser med elvisp (skär smöret i små tärningar för att göra det så enkelt som möjligt)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.