Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke.
Knäck ner äggen samt rapsoljan och till sist morötterna.
Fördela smeten i muffins formar och placera sedan ugnen i 20-25 minuter.
Medans muffinsarna svalnar så kan du göra glasyren!
Vispa ihop alla ingredienser med elvisp (skär smöret i små tärningar för att göra det så enkelt som möjligt).
När kakan har svalnat helt så kan du breda på glasyren och riva en morot över.
Jag kan inte påstå att dessa morotsmuffins smakar lika gott som de från Amy's Bread, men med tanke på att faktiskt innehåller nyttiga ingredienser, kommer de inte långt efter
Sägg ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Rör der morötterna och oljan. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner de i smeten
Morotsmuffins 12 st. Morotsmuffins 12 st 2 ägg 1 dl rårörsocker (el. . Man måste ändå säga att det varvas friskt mellan LCHF, sockerbomber, matbröd och lite nyttigare bakverk här på bloggen
Och den frostingen gick hur bra som helst att spritsa dessa morotsmuffins med. När jag bakade morotskaka i påskas blev det ett litet av ett misslyckande
~15 st morotsmuffins (beroende på storlek). När det gäller sötsaker finns det ett bakverk jag har ett speciellt förhållande med, och gillar liiiite mer än alla andra
1. Vispa ägg och socker fluffigt. 2. Rör sedan ner de rivna morötterna samt rapsoljan. 3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner i smeten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.