Vegetarisk

Vegetarisk

Tomat- och mozzarellasoppa med parmesangrissini

Tomat- och mozzarellasoppa med parmesangrissini

0,5 gul lök 1 selleristjälk 1 klyfta vitlök 3 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzano (à 400 g) 2 grönsaksbuljongtärningar 5 dl vatten 2-3 kvistar färsk timjan 1 tsk honung olivolja salt peppar
Snabb och smakrik budgetgryta

Snabb och smakrik budgetgryta

1 gul lök 2 morötter, stora 3 klyftor vitlök 1 msk garam masala 2 msk tomatpuré 400 g krossade tomater 5 dl linser, röda eller gröna 6 dl vatten ca 2 dl kokosmjölk salt 1 limefrukt, saften Till servering 200 g Philadelphia Original bröd rostade solrosfrön (eller pumpakärnor) färsk persilja
Pauls auberginegratäng

Pauls auberginegratäng

Auberginegratäng1 klyfta vitlök 2 burkar krossade tomater, ekologiska (à 400 g) 1 dl torkade röda linser, blötlagda 1 timme 2-3 aubergines 2 rödlökar 5-6 tomater, svenska 3 mozzarellaostar (à 125 g) 1 kruka salvia 30 g parmesanost olivolja salt svartpeppar
Krämig morotspasta

Krämig morotspasta

400 g pasta 6 morötter 4 klyfta vitlök 2 msk smör 1 dl tomatpuré 1 dl grädde 1 dl pastavatten 2 msk soja 1 förp mozzarellaost (bollar eller annan ost du gillar, exempelvis riven parmesan) chiliflakes olivolja