Grönsak

Grönsak

Broccolisoppa med ädelost

Broccolisoppa med ädelost

1. Koka broccoli och vitlök mjuk 10-15 minuter i vatten, grädde och buljong. 2. Tillsätt ost, mixa soppan med stavmixer
Vårgrön ärtsoppa

Vårgrön ärtsoppa

1. Koka upp vatten och buljong, tillsätt lök och ärter. 2. Låt koka 5 minuter, häll i grädde och mixa till slät konsistens
Enkel potatissallad smaksatt med dippmix dill

Enkel potatissallad smaksatt med dippmix dill

Idén till den här enkla potatissalladen, smaksatt med dippmix, fick jag från ett liknande recept som jag läste på den mycket trevliga bloggen 'Smaskelismaskens' (se här)
Treveckorssallad

Treveckorssallad

Lägg grönsakerna i en stor bunke. Häll den varma dressingen över grönsakerna och blanda allting. 1örtsalt eller salt (justera saltmängden efter smak)Strimla alla grönsaker, gärna i matberedare eller med mandolin
Leileis stekta ris med soja

Leileis stekta ris med soja

Lägg över de stekta grönsakerna på ett fat och ställ åt sidan. Stek äggen kort under omrörning och tillsätt sedan riset och grönsakerna
Rostade grönsaker med stekost och tzatziki

Rostade grönsaker med stekost och tzatziki

1 kg potatis 2 rödlökar 1 aubergine 1 zucchini 3 msk olivolja 2 grillost (alt stekost eller halloumi) 1 msk torkad oregano 2 msk sesamfrön, rostade 1 citron
Huevos Rancheros

Huevos Rancheros

Rör tillbaka i grönsaksformen. Gör fyra fördjupningar i grönsaksblandningen med hjälp av baksidan av en sked
Markus fried rice

Markus fried rice

2 dl kokt ris 0,5 gul lök 1 klyfta vitkål 1 klyfta vitlök 0,5 röd chilifrukt 1 salladslök 1 ägg 1 dl böngroddar färsk koriander olja, till stekning
Pesto alla Genovese med gnocchi

Pesto alla Genovese med gnocchi

Gnocchi900 g potatis 2 ägg 3,5 dl vetemjöl 1,5 tsk salt 1 krm svartpeppar. 1Pesto2 klyftor vitlök 1 kruka persilja 1 kruka basilika 50-60 g pinjenötter 1 dl pecorinoost, riven 1 citron, finrivet skal och saft salt pastavatten
Krämig jordärtskockssoppa

Krämig jordärtskockssoppa

Ingredienser 300 g jordärtskockor. 1 gul lök. 1 purjolök. 2 msk konc grönsaksfond. 5 dl vatten. 2 tsk torkad timjan
Krämig citronpasta

Krämig citronpasta

2 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 1 msk smör 3 dl crème fraîche 3 citroner (ekologika) 1 knippe persilja 400 g pasta, t ex pappardelle 1 förp pinjenötter (à 40 g) parmesanost, till servering salt