Rönnbären plockas efter första frostnätterna eller läggs några dagar i frysen. Häll brännvinet över bären i en större flaska och låt det stå i rumstemperatur ca 3-4 dagar
Det här måste vara världens godaste bullar. Men morfar gör de allra bäst, hur jag än försöker så smakar de aldrig riktigt så som de gör när morfar ha bakat
Knappt så man kan fatta det men det innebär hög tid att göra Julsnapsen. Jag har ett helt underbart recept som numera är måste på julen, ingen riktig jul utan min julsnaps
Grillbaronens Julsnaps är en enkel snaps med fokus på julens smaker. Visserligen är det i elfte timmen om du vill hinna göra den här innan jul, men det går – om du skyndar dig
Gårdagens projekt var att laga en av morfars paradrätter - stuvad lake. Jag har publicerat ett recept från morfars anteckningar tidigare här på bloggen, men när mamma och hennes bror pratade ihop sig kom de på att det tillagningssätt som morfar brukade använda var lite annorlunda
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda torrvarorna väl. Blanda sist i sirap och a-fil och blanda ordentligt. Smörj och bröa två brödformar och fördela degen i formarna
Ingredienser Morfars stekta ål 600 g ål 3 msk Vetemjöl Salt vitpeppar 50 g smör till stekning 2 msk rapsolja till stekning Stuvad potatis 500 g potatis 30 g Smör 3
Årets julsnaps är en fyllig smak av cognac, dadlar och citrus. Kryddmästare Jonas Odland har skapat en aromatisk julsnaps med inslag av cognac, dadlar och frisk citrus som tillsammans förhöjer smakerna på julbordets rätter
Lägg de frysta bären i en valfri form med flat botten (spara ev några till garnering). Blötlägg 2 av gelatinbladen i kallt vatten Blanda hallonsaften med vattnet i en kastrull och lägg i gelatinbladen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.