Fish and chips LCHF 4-5 port. Klassisk brittisk street food. Egentligen ska fisken friteras, men det är billigare och nyttigare att steka den i smör och olivolja och steka klart i ugnen
Rosta rotfrukterna och löken i ugnen i 20–25 minuter, rotfrukterna får gärna ha kvar lite spänst vid servering. Doppa dem i smeten och fritera dem sedan i 3–4 minuter tills de blir gyllenbruna
Hade lite frysta torskfiléer hemma och istället för att som jag i vanliga fall brukar göra, antingen steka på dem i smör eller köra i ugnen så gjorde jag en "fishcurry"
Olof hade fått feeling och ville göra fish and chips, jag var inte svår. Fish and chips, 4 portioner (recept av Marcus Samuelsson). Fish and chips, 4 portioner (recept av Marcus Samuelsson)
Det är lite märkligt med tanke på att både det italienska och asiatiska köket – som är storfavoriterna just nu- är långt ifrån vad som serverades hos farmor
4 portioner fish and chips. Ca 2 msk lime- eller citronsaft 4 portioner fish and chips. 500g djupfryst eller färsk vit fiskfilé av valfri sort (tex rödspättafilé, torsk osv
Vill man äta en riktigt god fish and chips får man allt göra den själv, man blir så besviken när man beställer in och får något panerat och stekt, som känns att det är halvfabrikat dessutom
Riktig pub-mat ,fast hemma. Jag har ingen fritös så jag friterade i en vanlig kastrull, använde dock en digital termometer för att ha koll på temperaturen
Vi började med Fish´n Chips i fredags och jag gjorde allt från grunden. Jag köpte kolja i fiskbilen, vilket gubben rekommenderade när jag sa att jag skulle laga fish´n chips
Ta en sked och klicka ut plätt stora fishcakes. 1Fish cakes600 g torskfilé 3 msk ingefära, riven 1 krm salt 1 kruka koriander 1 ägg 2 tsk sambal olek 1 tsk honung 1 salladslök neural rapsolja att steka i. 1Linas jordnötssås1 dl jordnötssmör med bitar 1 dl kokande vatten 1 msk ljus soja 1 msk sriacha 1 msk ingefära, rivenFish cakes. Stek 1–2 minuter på varje sida sen är de bara servera med nudlarna och såsen som du kan laga medan du steker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.