1 Fish
cakes600 g torskfilé 3 msk ingefära, riven 1 krm salt 1 kruka koriander 1 ägg 2 tsk sambal olek 1 tsk honung 1 salladslök neural rapsolja att steka i
1 Söt
syrliga risnudlar300 g risnudlar 0,5 dl risvinäger 2 msk socker 2 msk ljus soja
1 Linas
jordnötssås1 dl jordnötssmör med bitar 1 dl kokande vatten 1 msk ljus soja 1 msk sriacha 1 msk ingefära, rivenFish cakes:
Sätt på en kastrull vatten till nudlarna och såsen. Skär torsken i mindre bitar och lägg i en skål. Lägg ner ingefära, salt, ägg, sriacha och honung. Hacka koriander och lök grovt och lägg de i skålen. Mixa med stavmixer eller matberedare till en smet, behöver inte fin mixas utan bara "köras sönder" så det går att forma biffar. Hetta upp en panna och häll i lite olja. Ta en sked och klicka ut plätt stora fishcakes. Stek 1–2 minuter på varje sida sen är de bara servera med nudlarna och såsen som du kan laga medan du steker. Söt syrliga risnudlar
Koka risnudlarna i saltat vatten i ca 2 minuter. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten. Blanda ihop risvinäger, socker och soja. Ringla över nudlarna och servera. Linas jordnötssås
Servera laxen med nykokta risnudlar, koriander och lime. Blanda samman kokosmjölk, vitlök, ingefära, currypasta, limeskal och pressad saft, fisksås och farinsocker
Sött, saftig kött med mycket smak, krispiga grönsaker och fantastisk fruktighet från. ) Bulgogi kommer ju som många vet från Korea, en rätt med ca tusen år (
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 250 g champinjoner ca 600 g strimlad kycklingfilé salt 1 msk olja 400 g kokosmjölk 2 dl vatten 1 påse panang gai kryddmix (à 23 g) 125 g färsk minimajs 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Shrimp & Peanut filling / Fyllning med Räkor och Jordnötter. I steamed these in two ways, some of them in a real steamer (easiest) the other one’s I put on a spatula and held it over boiling water with a lid on… Both ways worked, so don’t be discouraged if you don’t have a steamer
I denna djungel av olika Dumplings så har vi nu kommit till den öppna kinesiska varianten som kallas Shu mai (siumai) Det finns en lång historia om denna lilla munsbit och den finns i alla asiatiska länder under liknande namn med liknande fyllningar
14 teskedar av Fish Sauce (Ex Santa Maria). 1500 g fisk (ex torsk, kolja, krabbkött och/eller lax). 11 vitlökHacka citrongräs och koriander, röd chili och riv ingefäran. 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1Blanda samman allt och gör sedan små plättar eller mindre hamburgare, cirka 2 cm höga. 1Sätt på spisen och smält lite smör samt olja i en stekpanna. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
Jag hade aldrig tidigare jobbat med sockerpasta, men jag var inne på Panduro och kunde bara inte låta bli att köpa en förpackning för att testa vad man kunde göra för skoj med denna otroligt söta massa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.