Fish cakes med risnudlar och jordnötssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g torskfilé
  • 13 msk ingefära, riven
  • 11 krm salt
  • 11 kruka koriander
  • 11 ägg
  • 12 tsk sambal olek
  • 11 tsk honung
  • 11 salladslök
  • 1 neural rapsolja att steka i
  • 1300 g risnudlar
  • 10,5 dl risvinäger
  • 12 msk socker
  • 12 msk ljus soja
  • 11 dl jordnötssmör med bitar
  • 11 dl kokande vatten
  • 11 msk ljus soja
  • 11 msk sriacha
  • 11 msk ingefära, riven
  • 1 Fish cakes600 g torskfilé 3 msk ingefära, riven 1 krm salt 1 kruka koriander 1 ägg 2 tsk sambal olek 1 tsk honung 1 salladslök neural rapsolja att steka i
  • 1 Söt syrliga risnudlar300 g risnudlar 0,5 dl risvinäger 2 msk socker 2 msk ljus soja
  • 1 Linas jordnötssås1 dl jordnötssmör med bitar 1 dl kokande vatten 1 msk ljus soja 1 msk sriacha 1 msk ingefära, rivenFish cakes:
  •  
  • Sätt på en kastrull vatten till nudlarna och såsen. Skär torsken i mindre bitar och lägg i en skål. Lägg ner ingefära, salt, ägg, sriacha och honung. Hacka koriander och lök grovt och lägg de i skålen. Mixa med stavmixer eller matberedare till en smet, behöver inte fin mixas utan bara "köras sönder" så det går att forma biffar. Hetta upp en panna och häll i lite olja. Ta en sked och klicka ut plätt stora fishcakes. Stek 1–2 minuter på varje sida sen är de bara servera med nudlarna och såsen som du kan laga medan du steker. Söt syrliga risnudlar
  • Koka risnudlarna i saltat vatten i ca 2 minuter. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten. Blanda ihop risvinäger, socker och soja. Ringla över nudlarna och servera. Linas jordnötssås
  • Blanda ihop. Servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.