Mjuk pepparkaka med lingonsylt, gluten- och mjölkfri
På strövtåg utan ost och bröd
På strövtåg utan ost och bröd
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl majsmjöl
  • 1,5 dl glutenfri mjölmix
  • 2 dl råsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 dl lingonsylt (ej för söt)
  • 1,25 dl rapsolja
  • 1 dl mjölkfri yoghurt
  • 1 tsk fiberhusk
  • 2 ägg Låt fiberhusk svälla tillsammans med rapsolja och yoghurt i en skål ca 10 minuter Blanda ihop de övriga torra ingredienserna och rör ner med det "blöta".
  • Tillsätt lingonsylt.
  • Vispa upp äggen och rör ned dem med det övriga.
  • Häll upp smeten i bröad form.
  • Grädda 40 - 45 minuter i 175 grader
  • Låt stå 5 minuter tills kakan tas ur formen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.