Låt spenaten tina i ett durkslag. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig
Apelsinsmaken gör också mandelkakan lite fräschare, lite roligare och så mycket godare men jag rekommenderar att smaka av smeten innan du sätter den i ugnen
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Rör med en slev tills du har en lös men smidig deg. Sedan beskrev hon detta goda och enkla och fantastiska bröd och då var ju jag självklart tvungen att gå hem och provbaka
Att äta grymt hälsosamt bröd har aldrig känts så… exalterande. Detta lilla underverk till frö binder vätska mer än tio gånger sin egen volym och består av både lösliga och icke lösliga fibrer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.