Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Låt spenaten tina i ettdurkslag. Jäs under duk i 1 timme. Jäs bullarna under duk i 30 minuter. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt
Fast egentligen borde man hinna, med alla hjälpmedel som finns nu för tiden. Nej, nu skall jag inte fundera över detta utan ta mig en ljummen nybakad macka
Släng upp degen på bakbordet och knåda till den, fördela till så många bullar som ni vill ha. Dom här bullarna smakar PRECIS som en helt vanlig semla, där är lite mindre sötma men det kompenserar man med fyllningen♥
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.