Det är fredag och solen skiner från en klarblå himmel över Stockholm. Idag blir det jobb för hela slanten här hemma (okej, om jag hinner blir det en liten löprunda i solen också) och ikväll ska Embla ta med en kompis hem
Nybakta knäckebröd får ligga och lufttorka över natten på gallret så dom blir riktigt knapriga. Rör sen ner vattnet med olivoljeskvätten i, och blanda till en smet
Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön. Alltså bestämde jag mig för att förena dem alla i ett och samma bakverk
Smaka av med svartpeppar och lite anjovisspad. Blanda 125 g hackad anjovis, 3 hackade hårdkokta ägg och 1 dl hackad dill. Blanda i en bunke 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl linfrön, 2 dl majsmjöl, 0,5 dl olivolja och en nypa salt
Fröknäcke - nyttigt, glutenfritt och lite smått beroendeframkallande. Dessa fröknäcken är fyllda med nyttiga ingredienser och de passar alla för du väljer själv vad du vill ha i
Baka med godis är uppskattat och de här kakorna är dessutom hur enkla som helst att röra ihop. Blanda socker, havregryn, kokos, vaniljsocker och mjöl i en skål
Blanda allt och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta. Blanda havregryn och vatten och låt svälla i ca 20 min. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta
Häll bort sillagen och skölj filéerna, skär i bitar. Blanda såsen och vänd ner sillbitar, ställ kallt. Rör ihop torra ingredienser, häll över kokande vatten och smält kokosolja, blanda och vält ut på bakplåtspapper
Fredag och dagen började med byråkratiskt strul. Nåväl, snart helg och jösses vad skönt det skall bli. Ett par sega, knäckiga kakor med smak av havre och sesam
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.