1150 g
ODENSE Mörk Choklad 70% eller ODENSE Chokladknappar Mörka
14 cl
konjakKavla ut marsipanen till en lång smal rektangel (ungefär 4 cm bred), pensla på cognac. Skär ut nougaten i 1 cm tjocka stavar. Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra. Vik in kanterna, forma den till en rund fingertjock rulle. Skär i 3 cm stubbar. Ställ svalt en stund om den är för mjuk för att skära i stubbar. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°, tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen och se till att all choklad smälter. Den ska inte ha en temperatur över 32°C utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med. Doppa båda ändar av rullarna i choklad. Låt stelna på bakplåt.
Julbak. Nu är vi hemma igen, vi har haft en jättefin helg men det är alltid skönt att komma hem. Speciellt nu när det är så mycket att göra på jobbet och inför jul
Expressen, Allt om LCHF, Julbak, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Vill passa på att önska alla bloggläsare en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR
26 November 2018. Pepparkaksfudgekaka. Tänk att det på söndag redan är första advent. Jag tycker alltid att hösten går så otroligt fort, men denna hösten har verkligen gått i rekordfart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.