Minidammsugare Mozart
Odense
Odense
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g ODENSE Marcipan
  • 1250 g ODENSE Nougat
  • 1150 g ODENSE Mörk Choklad 70% eller ODENSE Chokladknappar Mörka
  • 14 cl konjakKavla ut marsipanen till en lång smal rektangel (ungefär 4 cm bred), pensla på cognac. Skär ut nougaten i 1 cm tjocka stavar. Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra. Vik in kanterna, forma den till en rund fingertjock rulle. Skär i 3 cm stubbar. Ställ svalt en stund om den är för mjuk för att skära i stubbar. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°, tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen och se till att all choklad smälter. Den ska inte ha en temperatur över 32°C utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med. Doppa båda ändar av rullarna i choklad. Låt stelna på bakplåt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.