Min syn på mat har verkligen förändras de senaste åren. Jag minns det så väl. Jag körde bil på väg till jobbet och jag minns att alla färger var så mycket starkare
Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 1 kyckling eller 3-4 kycklingfiléer. 1 vitlöksklyfta. 11/2 dl hönsbuljong. 1 msk fransk senap. 1 röd paprika. 1 msk soja
Ingredienser 400 g fläskfilé 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 6 st champinjoner 1 st röd paprika 0. 5 tsk Curry 1 tsk paprikapulver 3 dl Vatten 1. 5 msk kalvfond 1 msk soja 1 msk balsamvinäger 0
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. 100 g rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 1/2 dl råsocker. 1 tsk fiberhusk. 1/2 g saffran (1 kuvert). 1 msk kokande vatten. 1/2 msk vaniljsocker. 75 g mandel (ca 1 dl). 3 1/2 dl glutenfri mjölmix, tex Semper fin mix. 1. Låt stå i 10minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter. 100 g rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 1/2 dl råsocker. 1 tsk fiberhusk. 1/2 g saffran (1 kuvert). 1 msk kokande vatten
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. 1 glas rödbetsjuice. 1 apelsin. Har man ingen juicer kan man riva, pressa och mixa med stavmixer med då blir det genast lite meckigare… 1 glas rödbetsjuice. 1 apelsin
Ett tips är att steka biffarna så dom får en fin och gyllene yta och sen låta dom gå klart i ugnen (125 grader) Biffarna är klara när dom släpper i från sig vätska, då blir dom saftiga och fina (svårt att säga exakt tid). 1 dl grädde. 1 dl ströbröd. 1 tsk svartpeppar. 1 tsk flingsalt. 1½-2 msk torkad basilika. 1 kruka färsk basilika. 1 dl soltorkade cocktailtomater i olja (finhackade). 1 dl mozzarella (riven). 1 dl fetaosttärningar i olja
Detta räcker till min tårta enligt bild. Det brukar gå ca 1 glas/lager. Blanda leverpastejen med grädde, finhackad smörgåsgurka samt spad och bred ut det på lager 1. 1½ -2 st jättefranska (pågens). 1½ burk leverpastej (200 g). 1 dl finhackad smörgåsgurka. 1 dl grädde. ½-1 st röd paprika. 1 burk mandarinklyftor
Alla har sitt goda men sen finns det ju bättre och mindre bra. Den här godingen var med in min tillbakablick i 2012. Viktigt är att den får vila i kylen i minst 3 h för att få den fasta konsistensen. 1 dl kakao. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. 100 g mörk choklad. Grädda i 175 gr i nedre delen av ugnen i 35 min. Låt ”stelna” i kyl i minst 3 h. 1 dl kakao. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bakpulver. 100 g mörk choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.