Strimla falukorven i halvcentimetertjocka stavar. Efter ytterligare ett uppkok är Stroganoffen klar. Minimum koktid nu är 10 minuter - men låt gärna tomatsåsen koka en timme, det blir betydligt godare då. När du väntat så länge du orkar häller du i de torkade örterna samt korvstavarna och låter dessa koka i ytterligare 15 minuter. 600 g falukorv
Hetta upp en tjockbottnad kastrull, lägg i en klick smör och stek korv och lök. Häll i krossade tomater, vatten, grädde, fond och paprikapulver och låt det koka sakta i minst 10 minuter. 600 g falukorv
Varva korvskivor och det mesta av purjon i en ugnsform. ca 500 g falukorv, skivad. 1ca 500 g falukorv, skivad 3 dl tunt skivad purjolök 3 dl crème fraîche 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus dijonsenap salt och pepparVärm ugnen till 225°. Sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter
Missa inte mina uppdateringar under helgen – det väntar en massa gottigheter. Igår gjorde jag någonting som jag inte gjort på länge – en klassisk korvstroganoff
Stek löken i lite matfett i några min. Stek korven tillsammans med purjolöken i matfettet. Tillagningstid ca 40 min. 500g korv strimlad. Koka på svag värme ca 5 min. Tillagningstid ca 40 min. 500g korv strimlad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.