Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag – i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
Midsommarsill från Hällestad Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag - i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
. Nu är det sill på gång till fredagen. Gör två varianter själv (men det blir fler, ska man få se. ). Lite tidigare i vår fick jag smaka på en rabarbersill på Landet som var otroligt god, så nu testar jag en egen
Nyss hemkommen från Italien (berättar mer om det snart) kom midsommarhelgen med en dundrande fart. Eftersom inlagd sill är något av det bästa jag vet är det obligtoriskt att lägga in egen sill till jul, påsk och midsommar
Matjessill med mera kryddor och prästostmatjes, foto. Louise Johansson. Matjessill med mera kryddor. En annorlunda sill att imponera med på midsommarbordet
Låt stå några minuter* Hacka dillen och lägg i röran, rör om* Ta fram sillen och skölj bort lök, spad och kryddor* Lägg upp sill på ett fint fat, sleva upp röran ovanpåDu kan i princip röra i vad som helst av söta och syrliga saker i en creme fraich och få till en god midsommarsill
Midsommarsill. Vi skickade ut en midsommarhälsning till ett gäng samarbetspartners. En himla bra kryddblandning som funkar att smaksätta både snaps och sill
Trött på midsommarsillen. No more lax. Fram med grillen och langa på en hel bit entrecote. Den funkar bra att grilla i stor bit eftersom att den är mör men har fett både utanpå och insprängt
Jag passade på att lägga in midsommarsillen redan i helgen. Egentligen räcker det ju att sillen står och gottar till sig i ett par dagar, men oftast blir den godare ju fler dagar den står
Så det får det nog bli en omgång av, till midsommarsillen. Nu närmar sig midsommar med stormsteg. Jag tänkte bjuda på ett litet tips som kommer från min mormor, som hon brukade göra förr
Jag kryddade min senaste sats med fänkål som vi åt till midsommarsillen. . Att baka eget knäckebröd har blivit lite av en tradition härhemma på högtider som påsk, jul och midsommar
Jag tänker mig att de nog passar till midsommarsillen också…. Jag vet att det inte är påsk. Men plötsligt hittade jag ett utkast här på bloggen som inte blivit publicerat
Går säkert att utveckla om man funderar över kryddningen lite annars tror jag det möjligen mer är en midsommarsill än julsill då den liksom försvinner mot lök och senapssillens starka smaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.