Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag – i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
Midsommarsill från Hällestad Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag - i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
. Nu är det sill på gång till fredagen. Gör två varianter själv (men det blir fler, ska man få se. ). Lite tidigare i vår fick jag smaka på en rabarbersill på Landet som var otroligt god, så nu testar jag en egen
Matjessill med mera kryddor och prästostmatjes, foto. Louise Johansson. Matjessill med mera kryddor. En annorlunda sill att imponera med på midsommarbordet
Nu är det inte långt till midsommar alla har mycket att göra - men spendera gärna lite tid på att lägga in sillen själv, det ger stor skillnad i resultat
Trött på midsommarsillen. No more lax. Fram med grillen och langa på en hel bit entrecote. Den funkar bra att grilla i stor bit eftersom att den är mör men har fett både utanpå och insprängt
Att lägga in sill är hur lätt som helst och roligt dessutom. Googlar man runt lite så hittar man de mest fantasifulla, roliga och ibland rätt konstiga recept
Jag passade på att lägga in midsommarsillen redan i helgen. Egentligen räcker det ju att sillen står och gottar till sig i ett par dagar, men oftast blir den godare ju fler dagar den står
Påsken på väg och den årliga påsksillen måste ju bara läggas in. Som ni kanske vet är jag en stor sillälskare och försöker hitta på en påsksill, en midsommarsill och en julsill varje år
Så det får det nog bli en omgång av, till midsommarsillen. Nu närmar sig midsommar med stormsteg. Jag tänkte bjuda på ett litet tips som kommer från min mormor, som hon brukade göra förr
Jag kryddade min senaste sats med fänkål som vi åt till midsommarsillen. . Att baka eget knäckebröd har blivit lite av en tradition härhemma på högtider som påsk, jul och midsommar
Jag tänker mig att de nog passar till midsommarsillen också…. Jag vet att det inte är påsk. Men plötsligt hittade jag ett utkast här på bloggen som inte blivit publicerat
Så här blev årets trenne julsillar hos Daniel på Lundagillet. Löksillen - Smakade gott av lök och med en ton av kryddpeppar i bakgrunden, men tyvärr även fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.