Ingredienser Portioner. 7 dl 5 dl färska blåbär 2 msk mortald hel kardemumma 70 cl okryddat brännvin färska blåbär till garnering Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag – i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
Midsommarsill från Hällestad Har ni lagat mycket mat inför midsommar. Det har inte jag - i morgon är vi bortbjudna på knytkalas hos vänner i byn, efter att först ha varit nere vid det nästan bedövande idylliska midsommarfirandet i närliggande Björkens dal
Snaps med Johannesört får en fin djupröd färg. 1 dl tätt packade blommor av Johannesört, färska. 170 cl Brännvin Special eller vodkaLägg 1 dl blommor i en glasburk eller flaska och täck med Brännvin Special
. Nu är det sill på gång till fredagen. Gör två varianter själv (men det blir fler, ska man få se. ). Lite tidigare i vår fick jag smaka på en rabarbersill på Landet som var otroligt god, så nu testar jag en egen
Nyss hemkommen från Italien (berättar mer om det snart) kom midsommarhelgen med en dundrande fart. Eftersom inlagd sill är något av det bästa jag vet är det obligtoriskt att lägga in egen sill till jul, påsk och midsommar
Matjessill med mera kryddor och prästostmatjes, foto. Louise Johansson. Matjessill med mera kryddor. En annorlunda sill att imponera med på midsommarbordet
Låt stå några minuter* Hacka dillen och lägg i röran, rör om* Ta fram sillen och skölj bort lök, spad och kryddor* Lägg upp sill på ett fint fat, sleva upp röran ovanpåDu kan i princip röra i vad som helst av söta och syrliga saker i en creme fraich och få till en god midsommarsill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.