Kjells favoriter

Kjells favoriter

  • 25 Recept
Italiensk kycklinggryta

Italiensk kycklinggryta

Ingredienser Portioner. 4 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor ca 600 g kycklinglårfilé 1 msk olivolja salt och svartpeppar 2 msk finhackad färsk timjan 1 dl balsamvinäger 1 dl vatten 2 msk kycklingfond (eller 1 buljongtärning) 1 tsk strösocker 4 portioner ris (gärna basmati) 1 dl vispgrädde 150 g haricots verts Lägg till i inköpslistan
Snabba kycklinggratängen

Snabba kycklinggratängen

Strimla kycklingfiléerna och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter. Blanda med ajvar relish, minifraiche och ingefära
Krämig kycklinggratäng

Krämig kycklinggratäng

Strimla kycklingfiléerna. Salta och peppra, och bryn dem i en stekpanna med smör. Ansa och dela svampen i kvartar
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

2 pkt bacon. 1800 g fläskfilé. 12 msk smör. 11 st gul lök. 11 st röd paprika. 1250 g champinjoner. 12 dl crème fraîche
Shepherds pie

Shepherds pie

Sätt ugnen på 200 °. Skala och hacka löken fint. Fräs den i smör i en kastrull. Tillsätt kött, sås, rotfrukter och kryddor
Zucchinibiffar :)

Zucchinibiffar :)

Goda och saftiga zucchinibiffar. Perfekt till lunch, middag, som tillbehör eller varför inte mellanmål
Torsk i ugn med tomat och purjolök

Torsk i ugn med tomat och purjolök

Sätt ugnen på 225°C. Lägg den tinade fisken i en ugnssäker form. Strö över salt och citronpeppar. Skölj, ansa och strimla purjolöken
Bästa köttfärsgratängen

Bästa köttfärsgratängen

Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Skala och hacka löken och låt den fräsa med färsen. Tillsätt tomatpuré, chilisås, pressad vitlök, fond, krossade tomater, vatten och oregano, och koka ihop i 15 minuter
Midsommarsill

Midsommarsill

Snart är det midsommar. Klassiskt är det matjessillens dag, men för de som vill ha en inlagd sill kommer här ett bra alternativ
Underbar kycklinggratäng med superb sås

Underbar kycklinggratäng med superb sås

Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull