Middag på fem timmar; Oxsvans- och portvinssoppa
aubeurresalee
aubeurresalee
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Klassisk oxsvassoppa med smak av portvin, 10 port;
  • 1.2 kg oxsvans, huggen i bitar
  • salt
  • vitpeppar ur kvarn
  • 1 st tärnad morot
  • 1 st gul lök
  • 1 stjälk hackad blekselleri
  • 0.25 st purjolök
  • 2 l vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk japansk soja
  • 4 dl rödvin
  • 4 msk portvin (ruby)
  • 5 st svartpepparkorn
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 tsk torkad timjan el 2 tsk färsk
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • salt efter smak
  • svartpeppar ur kvarn

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.