Servera medugnstekt potatis och skysåsen. Ändå var jag pigg som en lärka idag och gjorde en härlig helgrillad kyckling på morgonen som vi åt till middag idag
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
På något sätt så förknippar jag denna rätt med Italien, kanske för att dem har mycket citron, eller att jag fått för mig att man äter mycket helgrillade kycklingar i Italien främst Toscana, att den funkar så himla bra med vin, att den känns rustik osv
passar kycklingenmed jordärtskocka pure medtimjanoch citron lika bra om inte. svalnat, tärande jag kycklingenoch la allt i en matlåda, eller så kan ni dela
Lägg kycklingen i en ugnsfast form, pensla olivolja på bitarna, pressa över citronen (släng med det tomma skalet för ytterligare lite smak), strö över salt, peppar och örter
Idag fick det bli kyckling, citron, vitlök ochtimjan i maten… är detta Grekiskt. Egentligen så vet jag inte varför detta skulle vara Grekisk mat, men kycklingoch citron, oliver och vitlök det känns Grekiskt
Det blev väldigt lyckat ihop medkyckling, dragonoch citronsmak. Servera kycklingenmed den rostade potatisen (eller ris) och de stekta citronskivorna till var och en att pressa över maten
4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Stek kycklingenmed kryddor och vitlök. Blanda samman kyckling, spenat och champinjoner. Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.