Ingredienser Portioner: 4 4 portioner ris 500 g blandfärs 1 dl rostad lök 3 äggulor 2 vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 1/2 tsk malen kanel salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 burk chunky salsa (à 350 g) 2 dl vatten Tillbehör 1 burk svarta bönor (à 380 g) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5:- Rabatt Valio 500 g Mer info Ladda kupong
Dekorera med skivad tomat och skivad Mozzarella. Börja med att sätta ugnen på 200 grader. Igår gjorde jag denna goda köttfärsomelletten och den kommer jag sannerligen göra fler gånger eftersom den var så himmla god, och inte var den komplicerad heller
Ingredienser Portioner. 4 4 port bulgur eller ris 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g blandfärs 1 tsk sambal oelek 1 tsk salt 1 krm peppar 1 msk smör eller margarin Relish 1 gul paprika 2 tomater 2 tsk olivolja 2 tsk vitvinsvinäger Tillbehör 2 dl matyoghurt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Låt köttbullarna steka färdigt, c. Arbeta färsen med löksorterna, salt, maizena, spiskummin, sweet chili, ägg, och hackad koriander till en smidig smet
Servera med potatismos, potatis eller pasta av nåt slag. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.