Salt - Svartpeppar - Turkiska paprika pulver ( Pul biber ) - Paprika pulver. 4,5 - 5 dl dl vatten. När löken fått lite färg lägger du i tomatpurén och paprikapurén steker ungefär i 2-3 minuter till. 4,5 - 5 dl dl vatten
Mercimekköftesi är goda turkiska linsbiffar med bulgur. 7-8 dl vatten (beroende på vilken sort linser du har). Tvätta linserna, lägg i en kastrull och koka upp med 7-8 dl vatten. 7-8 dl vatten (beroende på vilken sort linser du har)
Inlägget Mercimek corbasi- Turkisk linssoppa dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4-6 portioner linssoppa 3 dl röda linser 1 gul lök 1 potatis 2 morötter 2 msk tomatpuré 2 grönsaksbuljongtärningar 1,5 tsk spiskummin Olja eller smör till stekning Ca 1 l vatten Salt & peppar Garnering. 4-6 portioner l
5-1 dl solroskärnor. Biffarna/bullarna. Tillsätt chilipulver och salt i vattnet och koka linserna enligt anvisningarna på paketet (vanligtvis ca 10 min)
Den mest populära soppan i Turkiet är nog mercimek eller om man vill säga kırmızı mercimek. 1-1,5 l vatten. Lägg i den hackade moroten och låt de få koka till sig lite i 1-2 minuter. Då kan det hända att soppan är ganska så tjock i konsistensen så häll på 1-3 dl vatten beroende på hur mycket du känner att du behöver. Häller 2-3 msk av såsen i soppan och sedan 1/4 citronsaft av en citron i soppan
Linsbullar med mandel och hasselnöt. Klicka för att maila detta till en vänKlicka för utskriftDela på FacebookKlicka för att dela via LinkedInKlicka för att dela på TwitterKlicka för att dela på TumblrKlicka för att dela till PinterestKlicka för att dela på Google+ Linsbullar med mandel och hasselnöt
Har ingen aning om var detta recept kommer ifrån. Trevliga bullar i alla fall som höll ihop bra. Dock var löksmaken alldeles för stark, den hade nog behövt stekas först
) På tal om det ska titta på Jamie Olivers mat på 30 minuter-program nu. Det har varit lite lugnt här. Det har varit rena sjukstugan här hemma, så de varma dagarna var inte till min fördel direkt den här gången
Mercimekköftesi (turkiska linsbiffar) är mina favoriter. Ca 30 st linsbollar 4 dl röda linser 2 dl finmalen köftelik bulgur (se bild för tips) 1 buljongtärning av valfri sort (kan ersättas med salt) 7-8 dl vatten (beroende på vilken sort linser du har) Ca 0,5 dl grädde (växtbaserad havregrädde funkar superbra) 2 msk soja 1 msk senap 1 tsk kryddpeppar (vit- eller svartpeppar funkar också) 1 st salladslök, finhackad 1 liten knippe persilja, finhackad Salt & peppar Recept på mercimekköftesi hittar du HÄR. Tvätta linserna, lägg i en kastrull och koka upp med 7-8 dl vatten. 7-8 dl vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.