Indiska linsbullar med currysås
Mejas Mat
Mejas Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • stekpanna
  • kastrull
  • dl
  • msk
  • tsk
  • krm
  • 15 min Tillagningstid 20 min Totala tiden 35 min Vi provar oss fram i det indiska köket som är känt för sina goda vegetariska rätter. Många av de indiska rätterna innehåller mycket kryddor och det här receptet är inte något undantag. Har man en känslig mage som mer är van vid det skandinaviska kökets milda kryddor så kan man ta det lite försiktigt men ibland är det kul att äta något annorlunda. Bollarna fungerar bra att frysa in och kan även ätas kalla. Författare: Mejas Mat Recept typ: Huvudrätt Maträtt: Indiskt Portioner: 2 Ingredienser Bebis: ½ dl quinoa ½ dl belugalinser 2,5 dl vatten 1 msk loppfrö 1 msk olivolja 25 g ost ½ vitlöksklyfta 1 dl persilja 1 krm fänkålsfrön 75 g körsbärstomater 1 dl kokosmjölk ½ msk olivolja 1 krm Mejas curry 1 krm ceylonkanel 2 krm gurkmeja några droppar lime juice 2 dadlar Vuxen: 1 dl quinoa 1 dl belugalinser 5 dl vatten 2 msk loppfrö 2 msk olivolja 50 g ost 1 vitlöksklyfta 2 dl persilja kärlek (salt & peppar) ½ tsk fänkålsfrön 150 g körsbärstomater 2 dl kokosmjölk 1 msk olivolja 1/2 tsk curry ½ vitlöksklyfta 2 krm kanel ½ tsk gurkmeja ¼ lime juice 2 msk kokossocker Instruktioner Mät upp quinoa, belugalinser, fänkålsfrön och vatten i en kastrull. Låt koka upp och koka på medelstark värme under lock i ca 20 minuter tills vattnet har kokat in och linser och quinoa är klara. Mät upp olivolja och loppfrön och lägg i kastrullen. Skölj persiljan och lägg i kastrullen tillsammans med tärnad ost. Skala vitlöksklyftan och lägg i. Mixa samman till en smet. Späd med lite vatten om konsistensen blir för tjock. Massan ska vara så pass fast att du kan forma bullar av den. Forma små bullar av smeten och lätt på en plåt. Gratinera i ugnen på 175°C i 20 minuter Mät upp olivolja, curry och gurkmeja i en stekpanna. Låt bryna i ett par minuter. Riv i ½ vitlöksklyfta och låt bryna i en minut. Skölj tomaterna och klyfta dem. Lägg dem i stekpannan och låt dem koka samman med kryddorna. De ska bli mjuka och släppa vätskan. Lägg samtidigt i de finhackade dadlarna. Häll på kokosmjölken, kanel, kokossocker och smaka sedan av med lite lime. Låt svalna och servera bebis. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt. Bebis 6-10 mån: Om din bebis är känslig för kryddor minska mängden kryddor genom att utesluta kanel och gurkmeja. 3.4.3177

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.