Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av EdwardBlom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
hackad koriander i en stor panna påmedelvärme tills de mjuknat och fått fin färg. Och till sist lite hallon och mango gratinerad med vit choklad, plus en sötad yoghurt med citron
Gårdagskvällen spenderades tillsammans med Hanna, Linnéa och Carro. Till middag blev det mexikanskt som bestod av kycklingfajita och tacoköttbullar med lite olika tillbehör,
Varva bitarna med finhackad morot, purjo- och rödlök. 1 stor burk 400 g saltsillfiléerTill lagen3 ,5 dl vatten1 1/2 dl socker1 dl ättikssprit (12 %) - kan ökas till 1 1/2 dl, om ni gillar lite mer ättiksbett8 kryddpepparkorn, krossade1 kanelstång, krossad1 liten bit torkad ingefära, krossad (går även med en lite större bit strimlad, färsk ingefära)5 krossade nejlikor10 hela nejlikorlite muskotblommafinstrimlad zest (yttre delen av skalen) från en klementin (eller från 1/3 apelsin)lite halvkrossad kardemumma3-4 finhackade ansjovisar + allt spadet från ansjovisburken1/2 dl vardera av mycket finhackad morot, purjolök och rödlök (lika mycket till går åt några dagar senare, inför serveringen
Visserligen kanske man inte behöver äta stek med potatis och gräddsås, men själva principen att äta något lite festligare och kosta på sig dessert och fin dukning, tilltalar mig
Det fick bli relativt enkel förrätt och efterrätt eftersom det inte finns hur mycket tid som helst med Freja rännandes kring benen att stå i köket (även om vi ju då hade "barnvakt"), men vi satsade istället på en extragod huvudrätt med gorgonzola i både tournedos och gräddsåsen
Vi håller fortfarande påmed att laga sådant vi inte brukar äta och idag åt vi denna soppa jättegod och smidig att tillaga (smidig för att Micke fixade den
På lördag kväll ska jag mysa med tända ljus, en plocktallrik, ett glas vin och en bra film. Den startar med en svensk klassiker, som de flesta tycker om
Men dess för innan hade vi fått njuta av en otroligt god menymed snittar innan och champagne. Något som vi började med förra året var att spå vad som vi tror ska hända det nya året
Den är grymt mäktig, så den räcker till många, och, precis som allt annat jag vill äta nu, är den mycket trösterik med all sin choklad, rent av kärleksfull
Halloween, med kladdkaka påmenyn. Idag om exakt en vecka är det Halloween, så jag tänkte att det kunde vara roligt att köra en hel vecka med mat, bakverk och andra tips inför den amerikanska, och numera även mer och mer svenska, högtid
Jag har ett stort nytt långsiktigt samarbete med dem som går ut på att jag ska hjälpa dem att utveckla deras veganska utbud på deras menyer och som nu i början manifesterats i två stycken galetter, och snart också en söt crepe fylld med choklagdlass, apelsin och chokladsås
Låt örterna sjuda med i soppan en stund på slutet. För ett par månader sedan hade jag EdwardBloms kokbok "Allting gott och alldeles för mycket" som veckans receptbok här i bloggen och konstaterade här att hans kokbok inte var direkt någon kokbok med vardagsrecept, att t ex snigelgräddsoppa och hummeraladåb nog inte skulle uppskattas av varken mig eller resten av familjen
Men nu när allt fler vill äta vegetariskt så har Hälsans kök utökat sitt sortiment och tagit fram en vegetarisk kebab som jag fick budat hem till mig med alla ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.