EdwardBlomsjulsill. I dag testar vi någon annans sillrecept. Den gode Blom verkar till skillnad från denna blogg inte satsa på att testa en kvantitet av olika sillar, utan att driva ett enda recept till perfektion
Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
För ett par månader sedan hade jag EdwardBloms kokbok "Allting gott och alldeles för mycket" som veckans receptbok här i bloggen och konstaterade här att hans kokbok inte var direkt någon kokbok med vardagsrecept, att t ex snigelgräddsoppa och hummeraladåb nog inte skulle uppskattas av varken mig eller resten av familjen
Att lägga in sill är en favoritsysselsättning så här inför jul i mitt kök. Som jag sagt förut, jag gör det för sällan och ofta gör jag samma gamla recept som alltid
Annars brukar saffranssill vara en krämig variant, men åt denna sorten för första gången på det senaste julbordet jag var på, och denna var mycket godare om du frågar mig
Så här blev årets trenne julsillar hos Daniel på Lundagillet. Går säkert att utveckla om man funderar över kryddningen lite annars tror jag det möjligen mer är en midsommarsill än julsill då den liksom försvinner mot lök och senapssillens starka smaker
Årets julsill…. Jag måste lägga in en sill varje år och i år är jag ute i god tid. Men vad…. Jag älskar klara sillar och jag tycker allra bäst om löksill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.