Marsipanrulle fylld med nougat och överdragen med mörk choklad och därefter rullad i hackad mandel. Marsipanrulle blir ett gott julgodis och likaså påskgodis
Marsipanrulle fylld med nougat och överdragen med mörk choklad och därefter rullad i hackad mandel. Marsipanrulle blir ett gott julgodis och likaså påskgodis
Inte nog med det så är det väldigt roligt att göra dessa glassar. chokladöverdrag. Man kan variera dem en massa också, vi valde att ha apelsin och mandel tillsammans med kolan vilket blev perfekt fräschör till den annars ganska mäktiga glassen
Satte mig och googlade runt och det verkar som att originalreceptet kommer från Johanna Westmans bok "Julgodis", så jag beslöt mig för att utgå från hennes recept med några smärre modifikationer
Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att få bort eventuella sockerkristaller. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper (en avlång bakform för limpor går också bra. Lägg i vaniljsockret och rör kraftigt med en träsked i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna och blir glanslös och matt
Klä en långpanna med bakplåtspapper eller folie - och häll sedan ner smeten i den. Smält choklad i ett vattenbad och ta ut långpannan med den frysta smeten
Vispa äggvitorna med rena redskap till ett fast vitt skum och vänd varsamt ner i smeten. Fördela vaniljkrämen ovanpå och fyll därefter med kaksmet så att formarna blir till 2/3 fyllda
Perfekt att dekorera efterrättsmousse eller glass med. Man sätter Dumle (chokladöverdragen kola) på en plåt och gräddar i ugnen och vips har man en kaka istället för en godis
Blanda med sötning och fördela på bottnen. Chokladöverdrag. Chokladöverdrag. Chokladöverdrag. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med bakplåtspapper och tryck ut degen i botten
Annars tycker jag att det är härligt med det knapriga till jordnötssmöret (färdigköpt jordnötssmör + sötning) och härliga chokladöverdraget (jag valde choklad utan tillsatt socker, hälften ljus och hälfte mörk)
Ta ut chokladbotten ur frysen och täck den medchokladöverdraget. Det som jag tycker är så bra med den här sortens bakverk (förutom hur snabbt och smidigt det går) är att man inte behöver följa mått och ingredienser precist
Överst Saffranstryfflar Mellan Fyra bröder, Ingefärstryffel med kokos och Chokladöverdragen lakritskola med havssalt Nederst Bountybollar och Juldammsugare I separata skålar fanns det Vaniljfudge och Knäck
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.