”Baka med godis” är skriven av Jenny Warsén och ges ut av Bonnier Fakta. Klä en form, cirka 15 x 15 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen, toppa med ca 8 st hackade dumlekolor och låt fudgen stå i kylskåpet i några timmar
Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper. Glutenfri kolafudge2 dl vispgrädde. Mjukt och lent chokladgodis som smälter i munnen och smakar fantastiskt
Marsipanrulle fylld med nougat och överdragen med mörk choklad och därefter rullad i hackad mandel. Marsipanrulle blir ett gott julgodis och likaså påskgodis
Marsipanrulle fylld med nougat och överdragen med mörk choklad och därefter rullad i hackad mandel. Marsipanrulle blir ett gott julgodis och likaså påskgodis
Inte nog med det så är det väldigt roligt att göra dessa glassar. chokladöverdrag. Man kan variera dem en massa också, vi valde att ha apelsin och mandel tillsammans med kolan vilket blev perfekt fräschör till den annars ganska mäktiga glassen
Satte mig och googlade runt och det verkar som att originalreceptet kommer från Johanna Westmans bok "Julgodis", så jag beslöt mig för att utgå från hennes recept med några smärre modifikationer
Pensla med en fuktig pensel runt kanterna av kastrullen för att få bort eventuella sockerkristaller. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper (en avlång bakform för limpor går också bra. Lägg i vaniljsockret och rör kraftigt med en träsked i 5 minuter eller tills smeten börjar tjockna och blir glanslös och matt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.