Vispa ihop smör, vaniljsocker och strösocker, tillsätt den smälta chokladen och sen ett ägg i taget och vispa så det går ihop till en slät massa, sikta i vetemjölet
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Strö över mandelspån och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter
Här kommer ett enkelt recept på tre klassiska småkakor vaniljhorn, syltgrottor och chokladsnittar. Rulla chokladdegen till en rulle och lägg på plåt med bakplåtspappaer och platta till något
När jag var i Branäs svängde jag förbi Jennys stuga och sa hej. Den såg spännande ut tyckte jag så jag gjorde den hemma här idag och gav den namnet Jennys kanelkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.