Inlägget Tikka masala med kyckling eller oumph dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner tikka masala Marinad. 900 g kycklingfilé eller 2 påsar Oumph The Chunk 1,5 dl turkisk yoghurt 1 msk garam masala 1 tsk svartpeppar 1 tsk korianderpulver 1 tsk paprika- eller chilipulver 1 tsk salt Tomatsåsen. 4 portioner tikka masala. 1 msk garam masala
Detta är en snabblagad Tikka Masala gryta med kyckling, röd paprika och cashewnötter. 1 burk Santa Marias India Tikka Masala Cooking Sauce, 2 tsk matolja, 15 stycken cashewnötter. En burk Santa Marias India Tikka Masala Sauce kostar 14 smartpoints. En burk Santa Marias Tikka Masala Sauce kostar 8 propoints. En burk Santa Marias India Tikka Masala Sauce kostar 14 smartpoints
1 msk garam masala. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 100 g cashewnötter 1 gul lök 3 vitlöksklyftor 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 msk riven färsk ingefära 1 tsk malen gurkmeja 1 msk garam masala 1 burk konserverade hela tomater á 400g 2 dl Arla Köket® vispgrädde 80 g bladspenat 200 g halloumi 1 tsk salt Till servering
En krydda som vi ganska ofta blandar till här hemma är en klassisk indisk garam masala. Inlägget Garam masala publicerades ursprungligen på Delikatessboxen
1 burk tikka masala sås, ca 450 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g kycklingbröstfilé 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 burk tikka masala sås, ca 450 g 3 dl jasminris 1 röd chili 2 dl Arla Köket® matyoghurt
Stek tunna ”pannkakor” av dosasmeten. Lägg curryn i mitten och vik hop dosan. 11 msk garam masala. 1Dosa 1,5 dl vetemjöl 0,5 dl rismjöl 3,5 dl vatten 0,5 dl naturell yoghurt 0,5 tsk salt 0,25 gul lök, riven 0,5 tsk spiskummin. 1Curry 1 stor gul lök 400 g mjölig potatis 400 g blomkål 2 små tomater 2 klyftor vitlök, rivna 1 tsk riven ingefära 1 tsk chilipulver (välj den styrka du gillar) 1 msk garam masala 1 kruka koriander neutral olja, att steka i salt och peppar 3 msk rostade kokosflingor. 1Till servering 2 dl matlagningsyoghurt mango chutneyBörja med att göra dosasmet. Riv i vitlök och ingefära, tillsätt chilipulver och garam masala och låt steka med i 30 sekunder
Idag gjorde jag chana masala, en het indisk kikärtsgryta, serverad tillsammans med limeyoghurt. Hacka tre gula lökar, en vitlöksklyfta och en tumme skalad ingefära fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.