Det här är enkelt, snabbt och väldigt gott. Tricket är att inte låta köttet tillagas för länge. Ta fram köttet ett tag innan du ska tillaga det så att det inte är kylskåpskallt
Skär köttet i 8 st lika stora skivor. Vänd dem i vetemjöl. Låt smöret bli nötbrunt i en stekpanna och stek i omgångar så att inte temperaturen sjunker för mycket i pannan
Marsalasås. Vänd schnitzlarna i vetemjöl på en tallrik. Krydda med salt och peppar. Hetta upp olja och smör i en stor stekpanna och stek schnitzlarna hastigt på bägge sidor
Marsalasås. Sätt ugnen på 150º. Krydda kalvmedaljongerna med salt och peppar. Linda en parmaskinkskiva runt varje medaljong och fäst med en rosmarinkvist och tandpetare
Kalventrecôten kan stekas i skivor eller som här först helstekas på hög värme i stekpanna för att få fin yta och därefter stå i låg värme i ugn för att få en jämn fin rosa färg vilket ger ett mycket saftigt kött
Skär köttet i skivor. Värnd dem i vetemjöl. Låt margarinet bli ljusbrunt i pannan. Stek i omgångar så att inte temperaturen sjunker för mycket i pannan
Såsen. Fräs de finhackade ingredienserna med smöret i 5 min. Slå på vatten och fond och låt koka i 10 min smaka av med salt och peppar och eventuellt mera fond,är smaken bra så tillsätt gelen och smaka av den ska ha lite söt karaktär så det kanske behövs lite mer gele
Hetta upp oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Lägg i champinjoner, schalottenlök och vitlök. Fräs 5 minuter under omrörning tills champinjonerna har mjuknat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.