Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten. Eftersom det stektaankbrösten med korintsås, som jag bloggade om i lucka 8, blev en höjdare kände jag mig sugen på att tillaga anka igen. Stektankbröst med apelsinsås, ca 5 personerca 700 g ankbröst (2 st)Apelsinsåsen. 1 dl sherry1 dl apelsinjuice2,5 dl vatten2 msk viltfond1 grönsaksbuljongtärningmaizena2 msk smörSnitta skinnsidan på ankbrösten i ett rutmönster. ca 700 g ankbröst
Torka och salta och peppra ankbrösten. Tillsätt stekspad och köttsafter från ankbrösten. Ankan. 1. Snitta dem ytligt över skinnet och stek i torr panna på medelvärme tills skinnsidan har får en knaprig och fin stekyta
Igår gjorde jag stekt anka med klyftpotatis och morötter i ugn. Skär rutmönster i fettet på ankbrösten, bryn dom i en stekpanna med både en klick smör och olja för en fin gyllen brun färg
Rutade bröstet på fettsidan, saltade och vred några varv med svartpepparkvarnen över och stekte i het torr panna, först på fettsidan och sedan på den andra
8 1200 g ankbröst (1200 g motsvarar 2-3 ankbröst) 2 msk smör eller margarin 2 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar Rödkål 1 kg rödkål 2 äpplen 2 msk smör eller margarin 2 dl vatten 1 dl socker 1 dl rödvinsvinäger 1 1/2 tsk salt 1 dl russin Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Stektankbröst i tunna skivor skulle gott och väl kunna passa på ett julbord. Rör tills smöret smält in i såsen och servera med det uppskivade ankbrösten
Stekt Kycklingfilé. 12 Mars 2016. Grönsaker och Sallad,. Kyckling. Lchf Stekt Kycklingfilé med Coleslaw. Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.