Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlökoch lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Barnen är uppväxta med pesto och det finns så många olika slags maträtter man kan göra med pesto. När pastan har kokat klart, häll av vattnet och ha i det i pannan
4 vitlöksklyftor. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Lägg i pastanoch låt den koka enligt anvisningar på förpackningen. Tillsätt hälften av gorgonzolan tillsammans med grädden och rör om på låg värme tills osten smält
Avsluta med att toppa pastanmed valnötter och de smörstekta salviabladen. Tillsätt därefter pastan direkt ifrån det kokande vattnet ner i såsen och rör försiktigt om så att den blandas med såsen
Idag fick det bli en vegansk pasta gjord på tagliatelle (vegansk sådan) med grönkål och skogschampinjoner som stektes tillsammans med lök, vitlökoch färskpressad citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.