Marinerad kycklingfilé
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 kg kycklingfilé
  • 1 Grillkrydda
  • 11,5 dl olivolja
  • 14 msk sweet chilisås
  • 12 tsk salt
  • 11 paket djupfrysta franska örter
  • 11 dl klippt gräslök
  • 12 hackade vitlöksklyftor
  • 11 citron, rivet skal och saften
  • 12 kg kycklingfilé Grillkrydda 1,5 dl olivolja 4 msk sweet chilisås 2 tsk salt 1 paket djupfrysta franska örter 1 dl klippt gräslök 2 hackade vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saftenSätt ugnen på 175 grader. Gnid in filéerna med grillkrydda. Sätt i en stektermometer i tjockaste delen på filén. Sätt in i ugnen tills termometern visar 75 grader. Blanda under tiden alla ingredienser till marinaden. Låt köttet vila en stund efter du tagit ut det ur ugnen, skär sedan upp filéerna i skivor och lägg upp dem snyggt på ett uppläggningsfat. Skeda över marinaden. Jag brukar göra iordning kycklingen dagen före jag ska servera den. Lika god kall som varm. Perfekt på buffé bordet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.