10,5 tsk
torkad timjan eller två msk hackad färsk timjan
10,5 tsk
torkad rosmarin eller två msk hackad färsk rosmarin
10,5 tsk
torkad oregano eller två msk hackad färsk oregano
10,5 tsk
saltSätt ugnen på 175 grader (eller stek färdigt kycklingen i en stekpanna med lock). Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i olivolja så att de får färg. Sätt in stekpannan i ugnen (om handtaget tål det) eller lägg över kycklingen i en form och stek färdigt i ca 10 min. Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar. Ta ut kycklingen och skär ett snitt en filé och se om den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten). Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik. Skeda över marinaden. Kycklingen kan nu serveras direkt eller förberedas några timmar innan och förvaras i kylen. Ska du servera nästa dag så kan du steka kycklingen och förvara den stekt hel i kylen. Förbered marinaden och förvara den i kylen. Skiva sedan upp och skeda över marinaden vid servering. Garnera ev. kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.
Lika god kall som varm. 2 kg kycklingfilé. 12 kg kycklingfilé Grillkrydda 1,5 dl olivolja 4 msk sweet chilisås 2 tsk salt 1 paket djupfrysta franska örter 1 dl klippt gräslök 2 hackade vitlöksklyftor 1 citron, rivet skal och saftenSätt ugnen på 175 grader
Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. 4 kycklingfiléer, 500 g1 msk smör till stekning2 msk tacokrydda1 dl riven ost. 4 kycklingfiléer
Strimla och stek kycklingfiléerna, alternativt dela den grillade kycklingen i mindre bitar. 4-5 kycklingfiléer eller en grillad kyckling. 1Skär paprikan i mindre bitar och låt den fräsa med kycklingfiléerna
på pad thai 4-6 portioner 4 st kycklingfiléer 2 burkar kokosmjölk (400 ml per burk) 1-3 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan) 2 vitlöksklyftor 1 msk riven färsk ingefära 1 st rödlök 1 röd paprika 1 liten zucchini 2 st morötter 1-2 tsk fisksås (kan uteslutas) 3 kvistar thai- eller vanlig basilika Salt Olja till stekning Gör såhär. Lägg hela kycklingfiléer i pannan och stek på hög värme, ca 2-3 min på varje sida. 4 st kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.