Kall marinerad kycklingfilé
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 10,5 dl olivolja
  • 10,5 dl balsamvinäger
  • 11 msk flytande honung
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 vitlöksklyfta pressad
  • 10,5 tsk torkad timjan eller två msk hackad färsk timjan
  • 10,5 tsk torkad rosmarin eller två msk hackad färsk rosmarin
  • 10,5 tsk torkad oregano eller två msk hackad färsk oregano
  • 10,5 tsk saltSätt ugnen på 175 grader (eller stek färdigt kycklingen i en stekpanna med lock). Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i olivolja så att de får färg. Sätt in stekpannan i ugnen (om handtaget tål det) eller lägg över kycklingen i en form och stek färdigt i ca 10 min. Eller stek på låg värme med lock eller folie över kycklingen tills den är klar. Ta ut kycklingen och skär ett snitt en filé och se om den är klar. Köttet ska ej vara rött eller rödrosa i mitten men ej heller överstekt för då blir kycklingen lite torr. Blanda alla ingredienserna till marinaden i en bunke (vänta med salt i marinaden om du ska marinera länge över natten). Skiva kycklingfiléerna mot fibrerna i ca 0,5 cm tjocka skivor och lägg upp på serveringsfat eller tallrik. Skeda över marinaden. Kycklingen kan nu serveras direkt eller förberedas några timmar innan och förvaras i kylen. Ska du servera nästa dag så kan du steka kycklingen och förvara den stekt hel i kylen. Förbered marinaden och förvara den i kylen. Skiva sedan upp och skeda över marinaden vid servering. Garnera ev. kycklingen med färska örter som basilika, timjan och/eller oregano vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.