13 st
äggvitor 2.25 dl strösocker 1 tsk bakpulver Servering 3 dl vispgrädde 500 g jordgubbar 1 st passionsfrukt Ugn: 250°Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under vispning. Vispa sist i bakpulvret.
1 Klicka
ut smeten i engångsmazarinformar och tryck en rejäl fördjupning i mitten med en tesked.
1 Sätt
in marängerna mitt i ugnen och stäng av värmen direkt. Låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
1 Servering:
Fyll marängerna med vispad grädde, delade jordgubbar och fruktköttet från passionsfrukt. Servera direkt.
klicka ut smeten i engångsmazarinformar gör en fördjupning i mitten med en tesked. halvera pasionsfrukterna och skrapa ner kärnorna i puren med saft smaksätt med florsocker
en lemon curd och servera med färska jordgubbar och glass. Jag har förberett lite godsaker och bland annat har jag gjort maränger som jag tänker fylla med
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Så igår blev det en smak av sommar – jordgubbarmed kokosgrädde. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen. Dela jordgubbarna på mitten. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan
Varför inte då laga en god söndagsdessert på årets första jordgubbarmed en syrlig färskostkräm. Blanda citroncurden (Vill du inte göra din egna citroncurd går även den att köpa i en välsorterad livsmedelsbutik) med färskosten och vispar ihop dem till en slät kräm utan klumpar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.