Sorbet på pumpa är som inget annat. Det är lätt att göra och du svänger ihop den på ett kick och låter den frysa till över natten till en smaksensation av kanel, kardemumma och banan tillsammans med pumpan
Höstens alla matradio-snackpå Soundcloud. Det är jätteenkelt, det visar väl på hur enkelt det kan vara att byta ut vissa ko-mejeriprodukter mot veganska versioner nästan rakt av, och det använder sig dessutom av kikärtsspad – den magiska vätskan som kan ersätta ägg i en massa olika sammanhang
Hösten är långt gången och idag är det dags för vintertid. Jag har en ny befattning på mitt jobb som tar tid och energi så här i början och mycket av min lediga tid går åt att planera matlagningskurser och fundera på mina kostkonsultationer som jag inom kort kommer att dra igång
Perfekt till detta blir kyckling i kokosmjölk med smak av basilika och lime. Säkert finns det varianter på detta och smaksättare också (vilket jag ska utforska framöver) men jag blev väldigt nöjd med riset
DelaFacebookE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Höstig grynotto med smörstekta kantareller, soltorkade cocktailtomater & parmesan på endivebädd – buljongkokta matgryn av havre, vete och råg med smörstekta gula kantareller, morotsslantar, soltorkade cocktailtomater, röd lök och grana padano serverat på en bädd av olivoljefräst endivesallad
Omelett är för mig en variant på pytt i panna - egentligen. -) Eftersom jag tycker att det här är en omelett man bör prova, just giffelfyllningen som jag blandade med äggen blev toppen, gör jag ett recept av det här men ta det du har tillgängligt
Oftast äts det som påläggpå karelska piroger men det är oerhört gott på till exempel knäckebröd med avokado och finhackad tomat, eller på små kavringssnittar med ett persiljeblad i toppen
Ta det bara bit för bit och tänk på vad du stoppar i grytan – du vill inte ha en kladdbouillabaisse. Lägg en morot, en halv lök, några fänkålsbitar, en liten torkad chili, nio svartpepparkorn och tre lagerblad i en liten kastrull och fyll på med vatten
En perfekt kombo. Bjöd på en massa olika tillbehör/toppings. en räkröra med citron, dill, rom och pepparrot och en varm röra gjord på crème fraiche med soltorkade tomater och fetaost, vitlök, schalottenlök och skinka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.